|
Sprzęt |
| Autor |
Wiadomość |
norbi
Junior

|
Wysłany: 2006-10-30, 00:01
|
|
|
| Nie żeby ktoś sobie cos pomyślał ze jestem nachalny i niecierpliwy ale zaczynam sie rozglądać po tanich ale dobrych łyżwach i naprawde niezłe okazje między palcami mi przechodzą więc jeśli szanowni panwie z PTH chociaż chcieli ze mną porozmawiac o graniu z nimi w hokeja to wolał bym wiedzieć bo naprawde nie uśmiecha mi sie o godzinie 22 wędrówka z ul grunwaldzkiej aż na bogdankę(trzeba też pamiętać o tym że mam 15 lat i moim rodzicom sie to też nie podoba ale jeśli warto to i o 2 w nocy bym poszedł) a potem zostane odprawiony po pietnastu minutach i że nie mam tutaj czego szkać a mi naprawde na tym zależy nawet próbuje wracać do kondycji po kontuzji (miesiąc temu wystawiłem sobie żepke wstawie kolanowym) i naprawdę nie chciał bym się zawieść i bardzo dziekuje koledze @rYBA za dobrę chęci a i to moje gg 7449743 jak by ktoś chciał i jęli poważnie myślicie o moim graniu w hokeja i ktos ma stary ale jeszcze do użytku sprzęt to moze coś kpie zależy mi na łyzwach i kasku najbardziej |
|
|
|
 |
guma
Amator

|
Wysłany: 2006-10-30, 12:57
|
|
|
| lyzwy ccm vector 6.0 r. 44,5 D - 300zl, moge Ci dac na nich posmigac na jakiejs slizgawce jak chcesz sprawdzic, guma0@op.pl |
|
|
|
 |
mleko
Reprezentant

Pozycja: straszny charakter
|
Wysłany: 2006-10-30, 21:46
|
|
|
@norbi- jak przyjdziesz to coś się zorganizuje - każdy ma jakieś dodatkowe wyposażenie którego nie używa to sobie coś na początek skompletujesz. Czekamy bardzo chętnie na ambitną i zdolną młodzież bo jak nas podstrarzałych zaczną łupać korzonki i kolana to ktoś musi dokończyć mecz
O powroty z lodowiska się nie martw bo zawsze staramy się podrzucać tych co nie mają pojazdu, przeważnie ktoś w danym kierunku zawsze jedzie, a nawet jak trochę obok to zrobi małe kólko.
Niedługo bedzie hala w parku Kasprowicza obok Areny to będziesz miał blisko |
|
|
|
 |
norbi
Junior

|
Wysłany: 2006-10-30, 23:12
|
|
|
i o taką odpowiedż mi chodziło. a propo sprzetu mam okazje kupic łyżwy BAUER za 100 zł (wiem tylko że CCM i BAUER to jedna z lepszych firm produkująca sprzęt hokejowy i wiem także jakie ceny mają takie łyzwy kupując je w sklepie nowe i jestem mile zaskoczony tą ofertąnówka bardziej martwie sie o bodiki narazie w planie mam kupić jeszcze kij kask i nagolenie i jak starczy to i rękawice jakieś tanie Już nie moge sie doczekać !!!! więc jeśli macie panowie jakis stary sprzęt nawet dosć zniszczony ale jeszcze do użytku to nie za drogo mogę kupić(czekam na odszkodowanie)
heeejjjjjaaaa !!!!
zaczynam kochać zime !!!!
Pozdrowienia dla wszystkich
[ Dodano: 2006-10-30, 23:16 ]
ile razy tam przechodziłem, wieże że cos powstanie z tych wystających kikutów z ziemi, pamiętam jak rok temu przechadzałem sie właśnie po tych fundamętach ale poczekamy zobaczywy mam nadzieje że obietnice zostaną spełnione i wreszcie poznań częściowo zacznie dorównywać innym miastom w dziedzinie sportu
[ Dodano: 2006-10-31, 22:22 ]
tak sie rozglądam po kijach widze albo dobre kije po 100 zł albo (i tu się zastanwiam) nad SMOLENIAMI duzo tych kiji jest na allegro te kije to są amatorskie czy da sie nimi pograć ?? |
|
|
|
 |
iras
Junior

|
Wysłany: 2006-11-01, 18:14
|
|
|
| norbi napisał/a: | :mrgreen: i o taką odpowiedż mi chodziło. a propo sprzetu mam okazje kupic łyżwy BAUER za 100 zł (wiem tylko że CCM i BAUER to jedna z lepszych firm produkująca sprzęt hokejowy i wiem także jakie ceny mają takie łyzwy kupując je w sklepie nowe i jestem mile zaskoczony tą ofertąnówka bardziej martwie sie o bodiki narazie w planie mam kupić jeszcze kij kask i nagolenie i jak starczy to i rękawice jakieś tanie Już nie moge sie doczekać !!!! więc jeśli macie panowie jakis stary sprzęt nawet dosć zniszczony ale jeszcze do użytku to nie za drogo mogę kupić(czekam na odszkodowanie)
heeejjjjjaaaa !!!!
zaczynam kochać zime !!!!
Pozdrowienia dla wszystkich
[ Dodano: 2006-10-30, 23:16 ]
ile razy tam przechodziłem, wieże że cos powstanie z tych wystających kikutów z ziemi, pamiętam jak rok temu przechadzałem sie właśnie po tych fundamętach ale poczekamy zobaczywy mam nadzieje że obietnice zostaną spełnione i wreszcie poznań częściowo zacznie dorównywać innym miastom w dziedzinie sportu
[ Dodano: 2006-10-31, 22:22 ]
tak sie rozglądam po kijach widze albo dobre kije po 100 zł albo (i tu się zastanwiam) nad SMOLENIAMI duzo tych kiji jest na allegro te kije to są amatorskie czy da sie nimi pograć ?? |
witaj,
otóż kije smoleń spokojnie nadają sie na grę jaką zamierzasz uprawiać (czyli hokej amatorski). ja osobiscie mialem w ubiegłym roku 2 smolenie,ale niemilosiernie je eksploatowałem aż w koncu zniszczyłem. jesli masz klepę słabsza niż marek cholewa, to spokojnie to Ci wystarczy, ja bylem zadowolony. jesli jednak planujesz wydac pieniazek raz a dobrze, to pomyśl na rurami i patką z kompozytu. wejdź na filiphockey.p. moze cos dla siebie znajdziesz.
pozdro z sanoka |
|
|
|
 |
kveldulv
Junior

Pozycja: bramkarz
|
Wysłany: 2006-11-01, 19:33
|
|
|
zgadzam się że rura to naprawde dobra lokata ale jeśli masz kupić tanią rure to lepiej kup sobie ze 4 kije. Ja osobiście niegrałem rurą nigdy a kijem mo9że pare razy nielicząc tego upadlania się w lidze maltańskiej w zeszłym roku a to z tego prostego powodu że jestem jednym z tych dwóch dewiantów na tafli których twarze zakrywaja maski a dla nas rur niema, miałem zato na mistrzostwach polski w hoku na rolkach okazje zobaczyć w akcji rury franklina one są stosunkowo tanie kosztują bodajże 200-300 zł ale głowy niedaje.
w karzdym razie w ciągu dwuch meczy bodajże poszły dwie takie rury (słaba "obudowa" a w środku kartonowa kratownica jak w meblach z Ikea (niechciał byś widzieć reakcji naszego kapitana gdy mu druga z tych rur pękła podczas półfinałów MP ) a fakt jest taki że piłeczka do hokeja na rolkach waży ZNACZIE mniej niż krążek (po tym co się stało przy piłce to ja sobie niewyobrażam konfrontacji tej rurki z krążkiem)
Przyczym zaznaczam jeszcze raz że sam tym niegrałem i zasadniczo to wiem niewiele o "zapałkach" chłopaków z pola |
_________________ MY BLOOD IS MY HONOR MY RESIST MY PRIDE |
|
|
|
 |
norbi
Junior

|
Wysłany: 2006-11-01, 19:42
|
|
|
na poczatek wole sobie kupic kij średniej klasy za 80 zł po comi na sam poczatek kij za 600 zł albo i więcej zresztą musże myśleć też o innych zeczach oprócz kija do grania jest potrzebne jeszcze kilka żeczy które też musze kpic a złotej karty kredytowej nie mam |
|
|
|
 |
mleko
Reprezentant

|
Wysłany: 2006-11-01, 22:36
|
|
|
| norbi napisał/a: |
Smolenie mają jedną wadę, że klepy szybko się rozmaczają na dole i kij się rozwarstwia.
Szczególnie u nas na lodowisku bez dachu czasami na lodzie mogą być kałuże. Lepiej kupić za 120zł kije CCM lub Jofa-Titan z plastikowymi klepkami- wytrzymają znacznie dłużej -no i firma o niebo lepsza |
|
|
|
 |
norbi
Junior

|
Wysłany: 2006-11-02, 23:00
|
|
|
jeszcze mam pytanie co w takim wzorowo pełnym sprzęcie nieco zbędne lub cos co na jakis czas nie trzeba mieć bo przypominam że ja jeszcze niestety nie zarabiam i jeszcze niestety też rodzice mi powiedzieli że jesli chcę grać w ten sportj to sprzetu mi narazie nie zafundują jak będe już sprzętmiał to potem zaczna mi dokupować lepszej klasy określam mniej więcej ze na start będe miał około 250-300 zł
to kupie odrazu
łyżwy bauer nie pamietam modelu 100 zł
moze jakis stary kask 50 zł
kij 50-80 zł
i nagolenie 40-50 zł
to zamieżam kupic odrazu jesli będe mógł grać
zastanawiam sie czy spodnie i nałokietniki to elemęty które musze mieć niezwłocznie
a nad bodikami jeszcze myśle moze mi sie rodziców uda namówić
no chyba że ktoś z panów ma cos z tej listy ale taniej byle dało sie grać z czasem dorobie się dobrego sprzetu
ale czy będe mógł grać kto wie ... |
|
|
|
 |
mleko
Reprezentant

|
Wysłany: 2006-11-03, 01:38
|
|
|
| norbi napisał/a: |
łyżwy bauer nie pamietam modelu 100 zł
moze jakis stary kask 50 zł
kij 50-80 zł
i nagolenie 40-50 zł
to zamieżam kupic odrazu jesli będe mógł grać
|
To co napisałeś jest potrzebne ale do tego zafunduj sobie rękawice grubsze, żebyś nie zamarzł i nie miał poobijanych dłoni, nałokietniki bo zniszczysz sobie łokcie przy upadaniu na lód.
Spodni i bodików nie muszisz teraz kupować. |
|
|
|
 |
kveldulv
Junior

Pozycja: bramkarz
|
Wysłany: 2006-11-03, 19:33
|
|
|
łokcie nawt takie tandety z zestawu na rolki ale posiadaj bo.....(napewno w życiu przyłozyłeś łokciem w coś solidnie a zronić tak z 12 razy na godzine ) |
_________________ MY BLOOD IS MY HONOR MY RESIST MY PRIDE |
|
|
|
 |
iras
Junior

|
Wysłany: 2006-11-03, 22:54
|
|
|
potwierdzam, bez nałokietników ani rusz.
wracając do kija hokejowego.. osobiście nie mialem problemow z rozmiekczaniem spodu patki. to co za 50 zetów oferuje smolen lub inne w tej cenie spokojnie wystarczało mi do ostrego klepania, ten sezon tez zaczne na czyms za 50 zł, pozniej zobacze, ile wytrzyma i czy sie nastawic na rurę. jestem raczej za opcją - kij do stówy, na amatorskie hokejowanie w zupelnosci wystarcza.
a jak chcesz prac po bandach, tudziez goleniach kolegow nie musisz miec drogiego kija, to kwiestia ułożenia w dłoni kija.
ps. jak bedzie mi sie kroic w przyszły weekend wyjazd do poznania, moze zdążę Was odwiedzic, trenujecie moze w soboty?
pozdrawiam z sanOKA |
|
|
|
 |
mleko
Reprezentant

|
Wysłany: 2006-11-03, 23:48
|
|
|
w soboty trenujemy w domach podnoszenie ciężarów lub czytanie książek -jak kto woli
Poniedziałki- malta 22.00,
środy- bogdanka 22.00,
czwartki- malta 22.00,
piątki- bogdanka 22.00,
a we wtorki, środy i czwartki - gra liga maltańska. |
|
|
|
 |
iras
Junior

|
Wysłany: 2006-11-04, 13:52
|
|
|
| mleko napisał/a: | w soboty trenujemy w domach podnoszenie ciężarów lub czytanie książek -jak kto woli
Poniedziałki- malta 22.00,
środy- bogdanka 22.00,
czwartki- malta 22.00,
piątki- bogdanka 22.00,
a we wtorki, środy i czwartki - gra liga maltańska. |
thx za info |
|
|
|
 |
norbi
Junior

|
Wysłany: 2006-11-04, 15:32
|
|
|
mam wielki dylemat i bardzo bym prosił o numer telefonu pana Michała Sieradzkkiego
jest okazja kupna łyżew dobrych łyzew i mam tylko jakis czas na zdecydowanie sie
i nie chciał bym mieć nieprzyjemnej sytuacjai że nie będe mó grać a łyzwy kupie więc musże mieć wstępną zgode wieć prosze jeszcze 7 godzin tylko |
|
|
|
 |
|
|